Muhabbet Kuşu Nasıl Konuşturulur?
Muhabbet kuşları, evcil hayvan olarak beslemek için güzel ve bakımı kolay hayvanlardır. Muhabbet kuşları şirin mi şirin, akıllı hayvanlardır. Ve size harika bir arkadaştırlar. Yapısı gereği taklitçi kuşlardır. Muhabbet kuşları eğitim ve bakım sayesinde konuşabilirler. Tabii ki ona konuşmayı öğretmek için belli bir zaman ayırmanız gerekiyor. Her ne kadar muhabbet kuşunuza konuşmayı öğretmek bir miktar zamanınızı alacak olsa da buna değer. Çünkü muhabbet kuşlarıyla vakit geçirmek, insanlara da boş zamanlarını değerlendirmek için büyük bir fırsattır ve insanları rahatlatır, onları motive eder.
Muhabbet Kuşunuzla İletişiminizi Güçlendirin.
Muhabbet kuşunuzun kafesini insan faaliyetlerinin yoğun olduğu bir odaya koyun. Muhabbet kuşları, duydukları kelimeleri taklit ederek konuşmayı öğrenirler. Oturma odanız ya da salonunuz gibi insanların uğrak noktası olan bir mekanı muhabbet kuşunuzun kafesini yerleştirmek için uygun alan olarak belirlediğiniz zaman etraftaki sesleri işitip onları taklit etmeye başlayacaktır.
Muhabbet kuşunuzu kendinize alıştırın. Muhabbet kuşunuzla ne kadar iyi bir bağ kurarsanız, kendisi konuşmak için o kadar çaba sarf edecektir. Aynı odada televizyon izleyerek ya da kitap okuyarak beraber geçireceğiniz vakitler iyi bir ilişki kurmanın en etkili ve kolay yollarından bir tanesidir. Muhabbet kuşunuzu elinize alıştırmak, her gün onunla düzenli zaman geçirmeniz gerekir. Bu sayede size alışacak ve size bağlanacaktır.
Eğer iki tane muhabbet kuşunuz varsa onları ayırın. Muhabbet kuşları aynı kafeste tutuldukları zaman sizinle etkileşime geçmek yerine birbirleriyle etkileşime geçmeyi tercih ederler. Eğer onlara konuşmayı öğretmek istiyorsanız onlarla ayrı ayrı vakit geçirmeniz, her biri için eşit oranda çaba sarf etmeniz ve onları tercihen ayrı kafeslerde tutmanız gerekiyor. Böylece diğer kuştan ayrı olunca size odaklanabilir. www.miyhav.com.tr adresinden detayları öğrenebilirsiniz.
Muhabbet Kuşuna Konuşmayı Öğretmek
Muhabbet kuşunun yavruluk dönemi ilk 6 aydır. Bir muhabbet kuşuna konuşmayı öğretirken en önemli olan ne konuştuğunuz değil, onu nasıl söylediğinizdir. Buradaki en önemli husus muhabbet kuşunuzla heyecan, heves ve istekle konuşuyor olmanızdır. Onunla konuşurken ne kadar heyecanlı olursanız, o da size cevap verme konusunda o kadar istekli ve motive olacaktır. Mümkünse muhabbet kuşunuzla konuşurken yüzünüzü onun yüzüne olabildiğince yakın tutun. Kuş bu durumda siz konuşurken doğrudan ağzınıza bakıyor olacak ve “öğrenme modu”na geçecektir. Dudak hareketlerinizle kuşa yaklaşarak, ona daha iyi kelimeleri telaffuz ettirebilirsiniz. Sizin isteğiniz, onun da isteğini tetikleyecektir.
Muhabbet kuşunuza kelimeleri tane tane söylemek de etkili öğretim stillerinden bir tanesi. Evinizdeki farklı farklı eşyaları onunla konuşurken net ve anlaşılır bir şekilde tekrarladığınızda bu seslerin söylenişine alışmaya başlayacaktır. Sık duyduğu şeyleri çabuk öğrenecektir.
Tekil kelimeler üzerinde yeterince durduktan sonra, kısa ifadelere geçebilirsiniz. Parmağınıza geldiğinde onu takdir ederek “Cici kuş” gibi motive edici ifadeleri kullanmanız, belli başlı kelimelerle olayları ve kişileri bağdaştırmasına vesile olacaktır. Yemeğini ya da suyunu değiştirirken de onunla konuşmanız aynı amaca hizmet eden diğer taktiklerden.
Muhabbet kuşunuzun konuşmasını pekiştirmenin bir diğer etkili yolu da o konuşmaya çalıştığında ona yanıt vermenizdir. İlk başlarda muhabbet kuşunuz birkaç kelime konuşmaya başladığında onu anlamamanız çok normal, çünkü kelimeler ağzında gevelenebilir. Söylediği kelimeler anlaşılmaz olsa bile ona sesli dönüt verin ve size söylediği her ne ise onu tekrar edin. Yaptığı davranışları takip etmek de güzel bir yöntem; eğer elinizdeyken tuvalete gitmesi gerektiğine dair sinyaller veriyorsa “Tuvalete mi gitmek gerekiyor?” deyip onu tuvaletine yönlendirebilirsiniz. Vücut dilinin ifade etmeye çalıştığı hareketliliği kelimelere dökmeniz, muhabbet kuşunuzun çok daha basit bir şekilde dile gelmesini sağlayacaktır. Yani konuşmada vücut dili de etkilidir.
Muhabbet Kuşlarının En Çok Sevdiği Kelimeler
Babacım, Pişt, Boncuk, Canım, Cici kuş, Cici, Şaşkın, Aşkım, Çapkın, Minnoş, Kara kız, Şişko, Tatlış, Babacık, Kuşcuk, Öpücük, Koş koş, Kuçukuçu, Gel, Ciciş, Maviş, Minnoş, Cimbom, Fener, Beşiktaş, Trabzon, Allah, Hu gibi kelimeleri çok severler. Ve devamlı tekrar ederler. Minik kuşunuz bu şekilde kısa kelimeleri daha kolay taklit eder. Eğer 5 dakikadan uzun bir süre aynı kelimeleri tekrar edersiniz canı sıkılabilir. Sıkılmadan onunla uzun zaman konuşursanız size yakın zaman içerisinde karşılık verecektir.